Virtual Reality stand van Liberation Route Europe

18-04-2017 - Museum de Casteelse Poort in Wageningen

 

 

Vanwege eens samenwerking met Museum de Casteelse Poort kan iedereen via Virtual Reality kennis maken met de laatste fase vande Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Vanaf 22 april tot en met 5 mei staat de museumopstelling van Virtual Reality stand van Liberation Route Europe in Museum de Casteelse Poort in Wageningen. Belangstellenden kunnen hier plaatsnemen in een stoel en de app bekijken met speciale brillen. Hiermee belandt u in een oorlogslandschap waar getuigenissen van soldaten en burgers over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland gehoord kunnen worden. 


 
Met de VRS van de Liberation Route treedt u in de voetsporen van de Westelijke geallieerden in 1944 en 1945. Met deze bril kan men de herdenkingsroute in het ‘Normandië van het Noorden’ zelf ervaren. Hiermee is de stand onderdeel van een veel groter netwerk van herinneringsplaatsen in Europa. De Liberation Route loopt door Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, en Polen, waar zij monumenten en locaties waar de Bevrijding in ’44-’45 heeft plaatsgevonden verbindt. 

 

Op 5 mei 2017 zijn Museum de Casteelse Poort en daarmee ook de Virtual Reality Stand gratis toegankelijk. U vindt het museum  op Bowlespark 1A in Wageningen. 

 

Meer informatie is te vinden op www.lre-thetour.nl.