Bevrijdingsfestival Gelderland

Bevrijdingsfestival Gelderland 2021

Vanaf verschillende bijzondere locaties in Wageningen startte 5 mei om 13.00 uur digitaal het Bevrijdingsfestival 2021 via Wageningen45 LIVE. Bijzondere interviews en prachtige optredens van een heel gevarieerd aanbod van artiesten w.o. Davina Michelle, Ellen ten Damme, edison winnaar Pieter de Graaf, bluesband The Strikes, Froukje, S10, Tino Martin en Jonna Fraser kwamen voorbij. Ook konden we aanschuiven bij de Vrijheidscolleges van Haroon Ali en Soundos el Ahmadi. 

 

Programma digitaal Bevrijdingsfestival Gelderland

14.30-16.00 uur - Start digitale Bevrijdingsfestival Gelderland

Het startschot van dit unieke digitale festival op diverse locaties in Wageningen, met een mix van gevestigde en opkomende artiesten. Van ballads tot rock, van blues tot hiphop. We starten o.a. met bluesband The Strikes. 

17.00-18.00 uur - Van ballads tot rock, van blues tot hiphop

Digitaal Bevrijdingsfestival Gelderland met een mix van gevestigde en nieuwe artiesten; van ballads tot rock, van blues tot hiphop.

18.30-20.00 uur - Mix it up!

Digitaal Bevrijdingsfestival met een mix van gevestigde en nieuwe artiesten; iedere muzieksmaak wordt aangeraakt.

20.00-22.00 uur - Headliners Bevrijdingsfestival Gelderland

Hoogtepunten van het Bevrijdingsfestival met interviews en optredens van o.a. Lakshmi, Ellen ten Damme, Froukje, Jett Rebel, S10 en Davina Michelle. m

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland al 76 jaar in vrijheid leven. Door het coronavirus kunnen we helaas niet fysiek bij elkaar komen. De Bevrijdingsfestivals en het Nationaal Comité 4 en 5 mei slaan de handen ineen en geven op deze dag samen met de ambassadeurs van de vrijheid via een livestream bijzondere aandacht aan de waarde en het belang van vrijheid. Tijdens het online Bevrijdingsfestival Gelderland genieten we van optredens en interviews vanuit drie unieke locaties in Wageningen: het Junushoff, Hotel de Wereld en de Grote Kerk. 

Wageningen45 LIVE

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI