Freddie Mercury
quote

Freddie Mercury

De Verschilmaker van Sam van Eeken

Freddie Mercury is de zanger van Queen die de hele wereld op z’n kop heeft gezet. Samen met zijn band was hij de beste pop/rock groep ooit. Zijn muziek heeft jarenlang op nummer 1 gestaan. Maar later in zijn zangcarrière kreeg hij AIDS. Omdat er in die tijd nog geen goede behandeling bestond, stierven er veel mensen aan de ziekte. Daarom heeft Freddie veel geld gestopt in het AIDS fonds. Er is een quote die veel van zijn fans gebruiken, want in het nummer “These are the day of my life” zong hij op het einde: “I still love you.” Die quote was voor alle fans die hem steunden tijdens zijn ziekte bed.

Ik heb hem gekozen, omdat ik veel naar hem luister en hem waardeer. Omdat aids een lastig onderwerp was voor die tijd. Toch heeft hij het de wereld ingebracht waardoor er meer aandacht voor AIDS kwam.

Expositie Technovacollege

Expositie Technovacollege

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI