Van Komiek naar Oorlogspresident
quote

Van Komiek naar Oorlogspresident

De verschilmaker van Robin van der Horst

Volodymyr Zelensky is een Oekraïense politicus en een voormalige komiek en acteur. Sinds 20 mei 2019 is hij verkozen tot president van Oekraïne. Ik vind dat Zelensky voor mij een verschilmaker is want in tijden van oorlog heeft hij een grote rol gespeeld in het verenigen van zijn volk en vechten ze tegen de Russische agressor. Dat is iets wat andere politici hem niet gauw na zullen doen.

Rusland begon in 2014 met een inval en annexatie van de Krim, wat al een voorloper was van de Russisch-Oekraïense Oorlog van 24 februari 2022. Rusland voerde (in opdracht van Vladimir Poetin) een grootschalige destructieve invasie op Oekraïne. President Zelensky verblijft in de hoofdstad Kiev, ongeacht dat Rusland de stad probeert binnen te vallen. Samen met militairen en burgers levert hij hulp aan andere Oekraïense burgers. Hij levert ook toespraken aan zowel het volk als de Russische agressor.

Expositie Technovacollege

Expositie Technovacollege

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI