Ma'Ma Queen
quote

Ma'Ma Queen

Verschilmaker Zuid-Holland

Dennis Bijleveld is modeontwerper en DragQueen. Gedurende het proces van uit de kast komen heeft Dennis ondervonden hoe lastig het kan zijn om geaccepteerd te worden in de maatschappij. Juist door diens openheid en betrokkenheid met de maatschappij vormt Dennis voor veel mensen in de LGBTQI+ community een boegbeeld. Door deelname aan tv programma's als Drag Race Holland en VPRO's 2Doc - Ma'Ma Queen (2016) en 2Doc - Mama (2021) ontstaat er ruimte om over dit onderwerp in gesprek te gaan met een bredere doelgroep dan alleen de LHBTQI+ community. Dit vraagt om lef om je open en kwetsbaar op te stellen en ruimte durven nemen. Want in een maatschappij waarin we zeggen nog zo tolerant te zijn, kan niet iedereen rekenen op begrip of mededogen. 

Dennis staat als Drag Queen aan het hoofd staat van een zelfgekozen familie. Waarin die een veilige haven biedt voor gelijkgestemden die niet kunnen rekenen op begrip in hun directe omgeving of biologische familie. Nadat Dennis vorig jaar al als performer en spreker onderdeel was van het jongerenpodium op het Bevrijdingsfestival zien we Dennis dit jaar graag terug als de verschilmaker van Zuid-Holland. Juist dit jaar waarin we nog meer dan ooit geënt zijn om vrijheid als breed begrip uit te dragen is voor ons het begrip 'vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt' daarin van groot belang. 

Verschilmakers

Verschilmakers

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI