Freedom Film Fest 2022

Freedom Film Fest 2022

In 2022 is naar aanleiding van een persconferentie over de ontwikkelingen omtrent Corona destijds in nauw overleg met het Heerenstraat Theater besloten het Freedom Film Fest te laten vervallen. Echter, is in het kader van dit Freedom Film Festival de uitgezette Short Film Competition wél doorgegaan, evenals de uitreiking van de Vakjury- en Publieksprijs op 26 januari 2022! De uitreiking heeft echter niet live plaatsgevonden, maar is via een livestream verzorgd vanuit de studio van MediaCows in Doetinchem in aanwezigheid van de juryvoorzitter, Wageningen45 en de genomineerden (live en on call)!

Van 22 t/m 26 januari 2022 zou Wageningen45 in samenwerking met het Heerenstraat Theater in Wageningen de eerste editie van het Freedom Film Fest organiseren. Een filmfestival van 5 dagen waarin elke avond een film vertoond zou worden met als thema Vrijheid en Verschilmakers.

Short Film Competition

Gelijktijdig aan het filmfestival liep, in 2022, een Short Film Competion speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In de competitie werden zij uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun interpretatie (in beeld en geluid) op het thema Vrijheid en/of Verschilmakers. Zo namen zij het publiek mee in de blik van de nieuwe generatie op dit thema. Bekijk hiernaast de Aftermovie!

 

Meer weten?

Laat van je horen

Doe je ook mee? Of heb je vragen, een idee of iets leuks te vertellen? Wij vinden het heel leuk om van jou te horen! Tag ons op Instagram, facebook of TikTok door ons @Wageningen45 en gebruik hashtag:

#MaakHetVerschil

InstagramFacebook

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI