Stripboek 'Sjoerd de Vrij -
Het Vuur van de Vrijheid'

Op donderdag 10 februari heeft de burgemeester van Oldebroek, Tanja Haseloop-Amsing, ook bestuurslid van Wageningen45, het educatieve programma rondom het stripboek Sjoerd de Vrij – Vuur van de Vrijheid, uitgereikt aan de directeur van de Nassauschool in Hattemerbroek, Anne van den Noort. En daarmee gaat het educatieve programma rondom dit stripboek voor leerlingen in het basisonderwijs, officieel van start gegaan.

In de afgelopen maanden heeft Judica Lookman in samenwerking met Max ten Berk de Boer in opdracht van Wageningen45 dit programma geschreven en inmiddels op een aantal scholen bij leerlingen van
groep 7 en 8 een pilot gedraaid.

In het stripboek van Jelle de Gruyter en Wim Huijser met tekeningen van Eric Heuvel wordt onder andere aandacht geschonken aan een bijzondere gebeurtenis: de treinbeschieting in Hattemmerbroek.
 
Geïnteresseerd in het educatieve programma? Het lesprogramma met een handleiding voor leerkrachten is verkrijgbaar via Wageningen45 en de stripboeken worden gratis meegeleverd (zolang de voorraad strekt). Neem contact op via educatie@wageningen45.nl.

Overhandiging van de stripboeken door Max (links) aan docenten Daniël (midden) en Jasper (rechts)van de St. Jozef Basisschool in Wageningen.

Kijk hier de officiële lancering

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI