Bevrijdingsfestival Gelderland

Koesteren

Vanuit Wageningen zal op 5 mei de vrijheidsboodschap door Nederland worden verspreid. 2500 deelnemers uit 102 gemeenten zullen het Bevrijdingsvuur door heel Nederland brengen. Na een waardige Nationale Herdenking Capitulaties 1945 en het Bevrijdingsdefilé zal het Bevrijdingsfestival Gelderland van start gaan. In de Stad der Bevrijding zullen duizenden mensen samenkomen om de vrijheid te koesteren. Een dag waarin de vrijheidsboodschap prominenter dan ooit aanwezig is. Op 4 en 5 mei zal er veel aandacht zijn voor de kwetsbaarheid van vrede en veiligheid. En voor hoe we samen verantwoordelijk zijn om de vrijheid te koesteren.

Vijftien podia door de stad, een gevarieerde programmering en het zonnige voorjaarsweer zullen zorgen voor een gemoedelijke sfeer op Bevrijdingsdag. Vanuit eerdere edities bestond de wens om 5 mei weer samen met de stad en de lokale ondernemers vorm te geven: ‘een programma voor en door Wageningen’. Met een podium voor veelbelovend talent én professionele musici die een heel lastige coronaperiode achter de rug hebben.
 
Volgens Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, is onze vrijheidsboodschap van essentieel belang: “De vrijheidsboodschap is urgenter dan ooit, het is daarom goed dat zoveel mensen weer samen zullen komen op 4 en 5 mei. Wageningen blijft ook in de rest van het jaar die boodschap verkondigen”.  Hoe blijven we samen het verschil maken?

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI