Duurzaam proosten op een schone Bevrijdingsdag

02/05/2024

Duurzaam proosten op een schone Bevrijdingsdag

Als bezoeker van het Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen proost je vanaf dit jaar met een zogenaamde ‘hard cup’. Zo’n beker van ‘hard plastic’ is herbruikbaar én prettig om uit te drinken, daarmee is dit een duurzame oplossing voor een groot evenement zoals het Bevrijdingsfestival. Door het gebruik van deze bekers voorkomen we bovendien een hoop afval in onze mooie stad. 

 

Hoe werkt dat precies?

Als bezoeker betaal je bij een eerste drankje €1,- statiegeld voor de ‘hard cup’. Bij een volgend drankje wissel je de beker in bij de bar voor een schone beker. Ga je naar huis? Dan kun je je beker achterlaten bij een inleverpunt en krijg jij je statiegeld weer terug! 

 

Met dit duurzame systeem zetten de horecaondernemers in Wageningen en de KHN afdeling Wageningen zich samen met Stichting Onderweg naar Duurzaam, Wageningen45 en de Gemeente Wageningen een grote stap richting een duurzamer evenement. Als bezoeker kun je ook duurzame keuzes maken, wil je bijvoorbeeld een rondje geven en drink je allemaal al hetzelfde? Bestel dan bijvoorbeeld een ‘pitcher’ (een kan) in plaats van losse bekers. Doe mee en #MaakHetVerschil!

 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI