Terugkijken: Wereldgesprek met Splinter Chabot

01/06/2021

Terugkijken: Wereldgesprek met Splinter Chabot

De vrijheid om te kunnen zijn wie je bent

Verschilmaker van Wageningen45 en schrijver Splinter Chabot was te gast in het wereldgesprek van 1 juni. Aan de hand van zijn boek Confettiregen ging hij samen met Frénk van der Linden in gesprek over de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent.

"Iedere generatie heeft de opdracht en verplichting voor vrijheid te vechten. De vergelijking met veteranen in WOII vind ik onterecht; zij vochten voor onze fysieke vrijheid, ik probeer op mijn eigen manier een steentje bij te dragen zodat iedereen, in deze tijd, zichzelf kan zijn,” vertelt Splinter.

Hoe zouden we in de toekomst vrijer kunnen leven? Frénk vraagt aan Splinter wat hij zou veranderen mocht hij tijdelijk op Rutte zijn stoel zitten. Op die vraag antwoord Splinter dat er veel winst te behalen is in het onderwijs: “Verweef seksualiteit en gelijkheid door het hele onderwijs. Niet alleen bij de biologie- of maatschappijleerles. Maar maak ook eens een verhalensom voor wiskunde over twee moeders die boodschappen gaan doen of een Duits proefwerk met een vraag over een transgender.”

Benieuwd naar het hele gesprek? 
Kijk dan hier het interview terug. 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI