Uitnodiging digitale kick-off 4 & 5 mei Wageningen

08/04/2021

Uitnodiging digitale kick-off 4 & 5 mei Wageningen

Graag nodigen we je uit voor de officiële aftrap richting 4 & 5 mei. Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus doen we dat met een online persbijeenkomst: komende donderdag 18 februari van 11.30 tot 12.30 uur. Je volgt de bijeenkomst via onze homepage, vergeet het niet in de agenda te zetten! Natuurlijk is de uitzending interactief en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Programma 18 februari
Tijdens de digitale persbijeenkomst neemt presentatrice Sophie Frankenmolen ons mee in het programma van Wageningen45:

  • Geert van Rumund (burgemeester Wageningen), Leo Bosland (wethouder Wageningen45) en Toon van Asseldonk (voorzitter Wageningen45) nemen ons mee in het belang van herdenken en vieren
  • WOII veteraan Wim Oldenhof (96) vertelt hoe hij destijds het verschil maakte 
  • Na een muzikaal intermezzo presenteert Thera Westerhoud (directeur Wageningen45) het, vanwege het coronavirus, bijzondere jaarprogramma. We zoomen extra in op de activiteiten richting 4 & 5 mei
  • We sluiten de kick-off af met een bijzondere live-schakeling naar Hotel de Wereld

Over het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945
Op 5 mei 1945 werd in Wageningen, in Hotel de Wereld, een einde gemaakt aan de meest recente bezetting van Nederland. Het bezorgde Wageningen de titel ‘Stad der Bevrijding’. Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) heeft daardoor dé positie en kans om jaarlijks wereldwijde aandacht te vragen voor vrede, veiligheid en vrijheid. Al 76 jaar leeft Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend.

We leven in een uitzonderlijke pandemie, voor velen is dit de eerste keer dat vrijheid heel voelbaar onder druk staat. We eren tegelijkertijd de laatste generatie bevrijders en overlevenden, échte verschilmakers, een geheugen dat in het komende decennium zal verdwijnen. Daarmee wordt de vraag naar hedendaagse vrijheidsbakens relevanter dan ooit. Juist nu wereldwijd vrijheden en verworvenheden (opnieuw) onder druk staan. Kortom: hoe maak jezelf het verschil?

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI