Herdenkingsconcert: Klanken van Medemenselijkheid

Empathie als sleutel naar vrijheid”- Columniste Natascha van Weezel vertelt het verhaal van haar Joodse grootouders die met moed, bluf en doorzettingsvermogen de oorlog overleefden. En, niet in de laatste plaats, doordat onbekenden haar grootouders op belangrijke momenten durfden te helpen zonder eigenbelang. Deze volstrekt onbekenden speelden een onmisbare rol in het verwerven van hun vrede, vrijheid en veiligheid. Ze maakten het verschil voor de grootouders van Natascha. Op 4 mei wordt de voordracht van dit verhaal van medemenselijkheid bekrachtigt met een, speciaal gearrangeerde, muzikale vertolking door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Deze voorstelling laat ons zien hoe we zelf het verschil kunnen maken door het tonen van empathie aan onze medemens.

Kom ook naar het vrij toegankelijke Herdenkingsconcert: ‘Klanken van Medemenselijkheid’ op 4 mei van 21.00 tot 22.00 uur op de Mainstage (WICC-terrein) van het Bevrijdingsfestival. Het verhaal van Columniste Natascha van Weezel wordt muzikaal ingekleurd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso met zang van Sergeant-Majoor van de Luchtmobiele Brigade, Dennis Kroon (o.a. bekend van The Voice of Holland). De presentatie van de avond is in handen van Amara Onwuka. Doordat het Herdenkingsconcert is geprogrammeerd tussen de Dodenherdenking en Het Vuur van de Vrijheid, kan Wageningen45 een avondvullend programma presenteren op 4 mei. Bekijk het hele programma dat in het teken staat van herdenken en koesteren op www.wageningen45.nl.

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI