Terugkijken: Bekendmaking van de FFF shortFilm Competition Awards 2022

27/01/2022

Terugkijken: Bekendmaking van de FFF shortFilm Competition Awards 2022

‘Ontluikend’ en ‘Defying Socks' winnen shortFilm Competition van Freedom Film Fest!

Lente en Malou uit Amsterdam hebben met hun film ‘Ontluikend’, een eigentijdse blik op de jonge generatie, liefde en identiteit, de shortFilm Competittion-juryvakprijs van het Freedom Film Fest gewonnen. Semm en Marijn uit Ede wonnen met hun film ‘Defying Socks’, over het maken van eigen keuzes in een wereld waarin de massa regeert, de publieksprijs. Daarmee wonnen de jonge filmmakers een aanmoedigingsbudget van €750.- euro voor film-/camera- en audio-apparatuur. Uit tientallen inzendingen waren deze films, samen met 8 anderen, genomineerd voor de Freedom Film Fest - shortFilm Competition Awards 2022.

Nu is het moment om de verschilmakers van vandaag én morgen te zoeken! Daarom heeft Wageningen45 jonge filmmakers uitgenodigd om hun perspectief te geven op het thema vrijheid en/of verschilmakers in een speciale shortFilm Competition in het kader van het Freedom Film Fest. Tot woensdag 26 januari kon worden gestemd op de favoriete film. Op diezelfde avond van 19.30 – 20.30 uur werden zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs uitgereikt in een speciale livestream! Bovendien hebben alle 10 genomineerden op 15 januari een Masterclass bij Lukkien in Ede gekregen van professionals uit het vak. Zo wordt jong talent gestimuleerd om zich verder te ontplooien en de vrijheidsboodschap verder te verspreiden.

We eren en herdenken de laatste generatie bevrijders en overlevenden uit de Tweede Wereldoorlog. De WOII-veteranen, de verschilmakers van toen. Jongeren tussen 12 en 18 jaar, verschilmakers van nu, zijn uitgenodigd om mee te doen aan de shortFilm Competition. Met films van maximaal 10 minuten gaven zij invulling aan vrijheidsthema’s en verschilmaken. De shortFilm Competition, onderdeel van het Freedom Film Fest, is een initiatief van Wageningen45 (Stichting Herdenking Capitulaties 1945) in samenwerking met het Heerenstraat Theater te Wageningen en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het vfonds.

Winnaars van de vakjurypijs Lente en Malou met vakjuryvoorzitter:

 

Benieuwd naar de uitreiking? 
Kijk dan hier de livestream terug. 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI