Programma Wageningen45 óók zichtbaar bij Omroep Gelderland

29/04/2021

Programma Wageningen45 óók zichtbaar bij Omroep Gelderland

Jij maakt het verschil

Op 4 en 5 mei staat Omroep Gelderland stil bij 76 jaar vrijheid. Vrijheid die niet vanzelfsprekend is. Daarom herdenken we de slachtoffers die voor ons gestreden hebben en staan we stil bij vrijheid. 

Op 4 mei om 21.20 uur start de exclusieve show Jij maakt het verschil in samenwerking met Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45). Een groots spektakel met bekende en onbekende Nederlanders die het verschil maken voor onze vrijheid. We herdenken en eren de laatste generatie bevrijders en overlevenden: de verschilmakers van ‘toen’. Wie zijn de verschilmakers van morgen?

Bekende namen die meedoen zijn onder andere Splinter Chabot, Ellen ten Damme, Dr Jean-Luc Murk, Lakshmi, Ruben Hein en Loiza Lamers. Deze bijzondere show met indrukwekkende verhalen en optredens is te zien bij Omroep Gelderland en via Wageningen45 LIVE.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we onze bevrijding vanuit Wageningen. Vanaf 12.00 uur is de Nationale Herdenking van de Capitulatie in 1945 te volgen. Een internationaal herdenkingsmoment voor alle veteranen die op Nederlandse bodem voor onze vrijheid hebben gevochten.

Om 16.00 uur is de Muzikale Tour van de Vrijheid te zien, waarin muziekmakers en verhalenvertellers langs een aantal iconische plekken gaan, die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI