Menzis en Wageningen45 samen in beweging voor vrijheid

20/01/2023

Menzis en Wageningen45 samen in beweging voor vrijheid

Zoveel mogelijk mensen in beweging voor vrijheid: de gedeelde missie van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) en Coöperatie Menzis.

Samen gaan we vanuit Wageningen, de ‘Stad der Bevrijding’, aan de slag om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het belang van (bewegings-)vrijheid. En het gesprek over vrede en vrijheid met elkaar te voeren. Vrijdag 20 januari vond de kick off van de samenwerking plaats in Hotel De Wereld met een gesprek over vrijheid tussen Floor Vermeulen (burgemeester Wageningen), Tanja Haseloop (voorzitter Wageningen45) en Dirk Jan Sloots (CFRO Menzis).

Het drietal ging in op de vrijheidsboodschap met vragen en stellingen als ‘Hoe geef je vrijheid door’ en ‘Wie maakt voor jou het verschil voor vrijheid’. Het gesprek is opgenomen en nu terug te luisteren via onderstaande button, maar ook via Wageningen.nl en Padvandevrijheid.nl. Na het gesprek werd de meerjarige samenwerking tussen Wageningen45 en Menzis getekend.

Luister hier de volledige podcast

Pad van de Vrijheid
Menzis en Wageningen45 geven eveneens een concrete invulling aan ‘vrijheid bespreekbaar maken’ door onder de noemer ‘Samen in beweging voor vrijheid’ de komende drie jaar samen te werken. Dit doen we door mensen te mobiliseren om in beweging te komen voor vrijheid door letterlijk te gaan wandelen over het ‘Pad van de Vrijheid’; een wandelroute van ongeveer 150 kilometer rondom Wageningen. Opgedeeld in meerdere etappes. Op 5 mei wordt afgetrapt met een speciale vrijheidswandeling (meer informatie volgt op de websites van Wageningen45, Menzis en Pad van de Vrijheid).

Ook zal Menzis onderdeel zijn van de jaarlijkse Bevrijdingsvuurestafette, waarbij het Bevrijdingsvuur door heel Nederland wordt gebracht. Medewerkers van Menzis worden uitgenodigd het vuur wandelend, hardlopend en/of fietsend naar de Menzis-vestigingen te brengen.
“Bewegen is belangrijk voor een mentale en fysieke gezondheid. Het draagt bij aan gezondheidsbehoud en een versterkte leefkracht. Samen in beweging komen voor vrijheid staat centraal binnen deze samenwerking.”aldus Dirk Jan Sloots, CFRO van Menzis. Dat beaamt Tanja Haseloop, voorzitter van Wageningen45: “Vrijheid kan gaan over heel persoonlijke zaken, over je eigen bewegingsvrijheid, maar het kan ook gaan over de vrijheid van ons allemaal. Samen met Menzis proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken met de vrijheidsboodschap: iedereen kan in beweging komen en het verschil maken voor vrede en vrijheid!”

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI