Nog één week tot dodenherdenking en Bevrijdingsdag!

28/04/2021

Nog één week tot dodenherdenking en Bevrijdingsdag!

Het Bevrijdingsvuur raast met onverminderde kracht door Nederland vanuit Wageningen45 LIVE

Live programmering op 4 en 5 mei: "Vrijheid, jij maakt het verschil!"

Nog één week totdat we herdenken en vieren op 4 en 5 mei. Met talloze reportages, optredens en activiteiten geven we samen online invulling aan het thema, “Vrijheid: Jij maakt het verschil!”. Bekende onderdelen als het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, Nationale Herdenking Capitulaties 1945 en een (aangepast) Bevrijdingsfestival Gelderland zijn ook dit jaar belangrijke bouwstenen van het programma. Vanwege het coronavirus is publiek bij de activiteiten helaas niet mogelijk. Alle programmering volg je daarom twee dagen via het interactieve Wageningen45 LIVE. Bekijk de programmering hier! Doe je online mee met #MaakHetVerschil? Dan herdenken en vieren we alsnog samen op 4 en 5 mei! 

Campagne #MaakHetVerschil

We eren de laatste generatie bevrijders en overlevenden uit de Tweede Wereldoorlog, onze rechtstreekste ogen en oren naar het verleden. De verschilmakers van toen. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar de verschilmakers van vandaag én morgen! Op openbare plekken in Wageningen liggen daarom vanaf 1 mei gratis postkaarten. Stuur deze postkaart met een dankwoord naar jouw verschilmaker: een vriend of een familielid. Een docent of collega. Of een ander sleutelfiguur in jouw leven: Schrijf die verschilmaker een Wageningen45-kaart om te bedanken! Kijk hier

 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI