Nieuwsupdate mei: terugblikken én vooruitkijken

30/05/2021

Nieuwsupdate mei: terugblikken én vooruitkijken

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2021: Een uitzonderlijke editie waarin we twee dagen, online via de livestream Wageningen45 LIVE, tóch verbonden waren. In deze nieuwsupdate blikken we terug op 4 en 5 mei. Maar het vrijheidsvuur dooft nooit: hoe maak jijzelf het verschil? Zoals WOII-veteraan Wolff zei: “Simpelweg door iedere dag opnieuw te kiezen voor het goede!” 

Daarom kijken we graag ook vooruit op de programmering van Wageningen45 in de komende maanden. Volgende week dinsdag, 1 juni, is er bijvoorbeeld al een volgend Wereldgesprek. Deze keer gaat Verschilmaker Splinter Chabot in gesprek over de vrijheid om jezelf te kunnen zijn.

Terugkijken met Wageningen45 LIVE

Met talloze gesprekken, herdenkingen en vieringen in 28 uur Wageningen45 LIVE gaven we in deze coronaperiode vorm aan Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2021! Presentatrice Liesbeth Staats en razende reporter Alberto Radstake namen ons twee dagen mee met talloze gesprekken, reportages en optredens. Bekijk de aftermovie óf bekijk hier alle video's. Dank aan alle partners, vrijwilligers én aan iedereen die meegekeken/gedaan heeft: samen maakten we er een onvergetelijke editie van!

Wereldgesprek 1 juni met Splinter Chabot

Verschilmaker van Wageningen45, schrijver Splinter Chabot is op dinsdagavond 1 juni te gast in een nieuw Wereldgesprek. Daarin gaat hij, aan de hand van zijn boek Confettiregen, met Frénk van der Linden in gesprek, over de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent. 

Het Wereldgesprek vindt plaats op dinsdag 1 juni om 19.30 uur in Hotel de Wereld en volg je live via onze homepage. Tijdens het gesprek is er weer ruimte om vragen te stellen. Ook kun je op voorhand vragen aan Splinter delen via 4en5mei@wageningen.nl Wat zou jij Splinter willen vragen? Stel je vraag via de mail en graag tot ziens op 1 juni!

Filmavond in juli ism Heerenstraat Theater

Ook dit jaar is weer een Wageningse Cultuur Zomer. En daarom brengt het Heerenstraat Theater in samenwerking met Wageningen45 een filmavond in juli. Twee voorstellingen in het Torckpark met als thema ‘(on)vrijheid’. Één film speciaal voor families en één film voor volwassenen. Hou de website & socials van Wageningen45 in de gaten om zitplaatsen te reserveren. Uiteraard wordt alles georganiseerd volgens de laatste coronamaatregelen.

 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI