Bevrijdingsvuur ceremonie

Bevrijdingsvuurceremonie

Het bevrijdingsvuur in Wageningen, Stad der Bevrijding, is een herinnering aan de bevrijding en het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. De bevrijdingsvuurceremonie markeert de overgang van het herdenken op 4 mei naar het vieren op 5 mei. Ook dit jaar zal de memorabele ceremonie plaats vinden en is LIVE te volgen via Omroep Gelderland, NOS en Wageningen45 LIVE.

Stel dat er ergens in de wereld een hotel staat waar de vrijheid te gast is. Een imaginaire plek, verbeeld door een historisch pand waar oneindig veel verhalen huizen. Dit hotel staat in Wageningen: Hotel de Wereld. Vanaf 2021 zullen daar jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei twaalf (namens alle Bevrijdingsfestivals één) bijzondere mensen verblijven. Verschilmakers met een indrukwekkend verhaal. Een verhaal over oorlog, over vrijheid, over angst, over (niet) jezelf kunnen zijn, over heldendaden, over verering en over liefde. Mensen die het verschil maken: onze veertien ‘Verschilmakers'.

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI