Verschilmaker Bert van de Weerd

10/03/2023

Verschilmaker Bert van de Weerd

Maak kennis met Bert van de Weerd, een lokale en Wageningse Verschilmaker. Al sinds zijn 15e zet Bert zich in als vrijwilliger in en ondersteunt diverse goede doelen. Één van de goede doelen is de ‘Speelgoedbank Wageningen e.o.’. Dit is inmiddels dertien jaar geleden.

Als stichting helpt de Speelgoedbank Wageningen gezinnen met kinderen die het niet breed hebben. Hierom kunnen deze kinderen eens per kwartaal terecht bij de Speelgoedbank om nieuw speelgoed uit te zoeken en op verjaardagen ontvangen ze een cadeau-box! De Speelgoedbank in Wageningen was de eerste van Gelderland en de vierde in heel Nederland.

Toen Bert bij de Speelgoedbank begon, werd er gezocht naar nieuwe locatie. Deze is gevonden! De locatie was toen nog kaal en er moest veel gebeuren, dat kost natuurlijk veel geld. Bert kwam toen in contact met Leo Bosland (voormalig wethouder van Wageningen) en Christel Hoogland van Welsaam. Zij hebben hem en de Speelgoedbank financieel goed geholpen. Inmiddels is de Speelgoedbank gevestigd aan de Industrieweg 5b, 6702 DR te Wageningen. 

Naast Leo en Christel is er nog een belangrijke partij betrokken, namelijk Lobbes.nl. Zij sponseren en leveren speelgoed voor de Speelgoedbank. Maar ook jij kunt speelgoed inleveren voor de Speelgoedbank! Kijk voor de openingstijden op www.speelgoedbankwageningen.nl.

De Speelgoedbank kan bestaan door de inzet van vele vrijwilligers. Zij helpen ouders en kinderen door het proces. “De vrijwilligers zijn de grootste Verschilmakers.” aldus Bert over alle vrijwilligers. Mocht jij dit werk mooi vinden en zou je je ook als vrijwilliger willen inzetten? Dan ben je van harte welkom, de Speelgoedbank zoekt altijd meer vrijwilligers!

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI