Terugkijken: Wereldgesprek met Alette Smeulers

08/04/2021

Terugkijken: Wereldgesprek met Alette Smeulers

Terugkijken: Wereldgesprek met Alette Smeulers

Kan iedereen oorlogsmisdadiger worden?
Alette Smeulers ging met ons in gesprek over het verschil tussen goed en kwaad. Onder leiding van Frénk van der Linden gaf zij vanuit Hotel de Wereld antwoord op de vraag: Wat drijft mensen tot het uitvoeren van deze daden? En hoe is dat pad te
beïnvloeden? Hoe kunnen we als samenleving een verschil maken? “Praktisch alle daders walgen van zichzelf na het eerst misdrijf, waartoe zij zich veelal gedwongen.

Dan volgt hét cruciale moment: terugtrekken óf verder gaan in een parallelle werkelijkheid om het eigen geweten te sussen. Daar ontstaat het échte gevaar,” aldus Smeulers. Smeulers is hoogleraar strafrecht en criminologie van internationale misdrijven. Smeulers verricht al ruim twintig jaar onderzoek naar de daders van extreem geweld zoals oorlogsmisdrijven, genocide en terrorisme. Bekijk het gesprek hier terug!

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI