Zes vragen aan Gunay Uslu, CEO Corendon, hoofdsponsor van Wageningen45

30/04/2024

Zes vragen aan Gunay Uslu, CEO Corendon, hoofdsponsor van Wageningen45

Zes vragen aan Gunay Uslu, CEO Corendon, hoofdsponsor van Wageningen45

Alle activiteiten, waaronder het Bevrijdingsfestival Gelderland, zijn vrij toegankelijk. Zo kunnen we samen herdenken en koesteren vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding. Dat kan alleen met de steun van vrijwilligers én talloze partners. Corendon ondersteunt Wageningen45 als hoofdsponsor. Op deze manier dragen ze bij aan het verspreiden van de Vrijheidsboodschap, maar waarom eigenlijk en hoe maken zij zelf het verschil? We stelden zes vragen aan CEO Gunay Uslu.

1. Hoe zijn jullie bijWageningen45betrokken geraakt? 

We zijn hiervoor door jullie directeur Chris Janssen benaderd. We waren al snel enthousiast. Vrijheid lijkt zo vanzelfsprekend, maar is het op vele plekken in de wereld niet. Die brede blik naar buiten kennen wij als reisorganisatie natuurlijk als geen ander, maar we zijn ons ook bewust van het voorrecht dat we hebben om hier en nu, in vrijheid te kunnen leven.  

2. Waarom hebben jullie ervoor gekozen om hoofdsponsor te worden? 

Wageningen is nog steeds het middelpunt van Bevrijdingsdag. Het is ontzettend belangrijk dat we dat blijven vieren en erbij stil staan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. En waar kun je dat nu beter doen dan op de plek waar Nederland zijn vrijheid weer terugkreeg? 

3. Wageningen45is een platform voor vrede en vrijheid, wat betekenen deze begrippen voor jullie? 

Vrede en vrijheid zijn alles. Het is voor ons bijna niet voor te stellen dat je níet kunt gaan en staan waar je wilt, maar dat was 79 jaar geleden wel hoe het was in Nederland en Europa. En op dit moment is dat helaas nog het geval voor heel veel mensen. Vrijheid betekent ook dat je jezelf kunt zijn en je kunt ontplooien. Zonder negatieve reacties of erger. Dat is iets dat we bij Corendon ontzettend belangrijk vinden.  

4. Ieder jaar eren we de Verschilmakers van toen en gaan we opzoek naar de Verschilmakers van nu. Wie maakt voor jullie het verschil? 

Bij Corendon werken veel bijzondere mensen die elke dag op hun eigen manier ondernemend het verschil maken. Niet alleen op werk, maar juist ook in hun eigen omgeving. Een collega heeft bijvoorbeeld een project opgezet om waterputten te bouwen nadat ze in Tanzania was. Sommige collega’s zijn mantelzorgers.  Maar als ik het heel persoonlijk houd, dan noem ik mijn moeder. Zij heeft voor zoveel mensen het verschil gemaakt en is echt een voorbeeld. Ze heeft pas rond haar 40e leren lezen, maar ze deed wel al de administratie van de bedrijven die ze met mijn vader had. Ze heeft me geleerd om door te zetten. ‘Spring maar, probeer maar’ zeiden zij en mijn vader. ‘Wij zijn er om je op te vangen’.  

5. Hoe maken jullie zelf het verschil? 

Een van mijn doelen als CEO is om ons bedrijf duurzamer te maken. Dat is niet eenvoudig, want reizen is vervuilend – zoals heel veel dingen die we doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het béter kan. Sterker nog: het moet beter, het moet duurzamer. We hebben één prachtige planeet, daar zijn we ons juist als reisorganisatie van bewust. Tegelijkertijd zie ik geen wereld voor me zonder reizen. Ik zie het daarom als verantwoordelijkheid om reizen en duurzaamheid samen te brengen. Daar wil ik mij voor inzetten en het verschil maken. 

6. En als afsluiter: zijn jullie van plan de activiteiten op 4 en 5 mei te bezoeken?

Ik verheug me er ontzettend op om met een aantal collega’s naar Wageningen te gaan om daar Bevrijdingsdag mee te maken! #MaakHetVerschil

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI