Rob Rijntalder, oud defilé-coordinator, overleden

31/07/2023

Rob Rijntalder, oud defilé-coordinator, overleden

Afgelopen week ontvingen wij het verdrietige bericht dat oud ‘Coördinator Defilé’, Luitenant-kolonel (bd) Robert (Rob) Rijntalder op 84-jarige leeftijd is overleden. Sinds eind jaren 80 tot aan 2009 is Rob aan Wageningen45 (Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945) verbonden geweest in de functie van ‘Coördinator Defilé’ en was een van de grondleggers van Wageningen45. Onder zijn leiding groeide het defilé enorm, van kleinschalig en lokaal, tot een nationaal en soms zelfs internationaal evenement met duizenden deelnemers.

Ook in lastigere tijden, waarin de samenwerking met het ministerie wat minder nauw was, bleef Rob vanuit het bestuur van Wageningen45 en in samenwerking met het toenmalige gemeentebestuur, de schouders onder het defilé zetten. Wageningen45 is veel dank aan Rob verschuldigd: een échte verschilmaker. Die met zijn enorme inzet, kennis en kunde ervoor heeft gezorgd dat we ook nu nog ieder jaar de vrijheid koesteren tijdens het defilé. En daarmee de boodschap van vrede en veiligheid kunnen doorgegeven aan nieuwe generaties. Bedankt voor alles Rob, we gaan je missen!

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI