Stuur een kaart naar jouw persoonlijke Verschilmaker!

Stuur een kaart naar jouw persoonlijke Verschilmaker!

Schrijf een kaart en #MaakHetVerschil

Wie maakt voor jou het verschil? Wie zet een extra stap voor jouw vrijheid? Een vriend of een familielid? Een docent of collega? Of een andere sleutelfiguur in jouw leven? Schrijf die verschilmaker een Wageningen45-kaart om te bedanken. Zo geef jij de vrijheidsboodschap door én maak je dus op je eigen manier het verschil!

Hoe doe je mee?

Op veel openbare plekken in Wageningen lagen van 1 tot 5 mei gratis postkaarten. Ook stonden er verschillende #MaakHetVerschil-brievenbussen in Wageningen. Bij de Grote Kerk, de HEMA en het Heerenstraat Theater. Heb je een kaart gepost, dan hebben wij gezorgd dat deze bij jouw verschilmaker is aangekomen! Was je niet in Wageningen? Onderaan deze pagina kun je de kaart downloaden.

Videoboodschap: de verschilmakers van toen

Verschilmaken begint klein, verschilmaken kan iedereen: simpelweg door iedere dag te kiezen voor het goede. Net zoals de veteranen in deze video.

Al 76 jaar leeft Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend. We eren en herdenken de laatste generatie bevrijders en overlevenden uit de Tweede Wereldoorlog, onze rechtstreekste ogen en oren naar het verleden. De WOII-veteranen, de verschilmakers van toen. Nu is het moment om de verschilmakers van vandaag én morgen te zoeken! Wie maakt voor jou het verschil?  

#MaakHetVerschil in Wageningen45 LIVE

In Wageningen45 LIVE ging verslaggever Alberto op zoek naar verschilmakers op straat in Wageningen.

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI