Tanja Haseloop-Amsing nieuwe voorzitter Wageningen45

15/09/2022

Tanja Haseloop-Amsing nieuwe voorzitter Wageningen45

Vanaf 1 september is Tanja Haseloop-Amsing, burgemeester van Oldebroek, de nieuwe voorzitter van Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45). Zij volgt hiermee Toon van Asseldonk op, die de functie sinds 2018 bekleedde. “Een geweldig eervolle functie, om samen met bureau, vrijwilligers en alle partners te laten zien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is!”. Haseloop maakt al vanaf januari 2021 deel uit van het bestuur van Wageningen45.

Met een nieuwe voorzitter gaat Wageningen45 op weg naar 80 jaar vrijheid in 2025. Haseloop: “In de afgelopen jaren is er onder leiding van Toon gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie en boodschap. Hoewel de WOII-veteranen ons in de komende jaren zullen ontvallen, is hun nalatenschap relevanter dan ooit. We ervaren op dit moment in Europa hoe kwetsbaar vrede en veiligheid zijn. We zien hoe belangrijk het is dat we ons daarvan bewust zijn, hoe belangrijk het is om onze vrijheid te koesteren. Om samen een verschil te maken. Zodat je kunt zijn wie je bent, vrij van enige onderdrukking. Ik kijk ernaar uit om samen met het projectbureau, de vrijwilligers en alle partners de vrijheidsboodschap te verspreiden. Wageningen is het Nederlandse icoon van vrijheid: er liggen prachtige mogelijkheden om deze boodschap lokaal, provinciaal en (inter)nationaal te bestendigen.”

Voor Toon van Asseldonk is het tijd om de voorzittershamer door te geven. “Met een gerust hart vertrek ik uit het bestuur van Wageningen45. Samen hebben we een nieuwe weg ingeslagen, om nieuwe groepen te betrekken bij de boodschap van Wageningen, stad van de vrijheid. Nu laat ik het voorzitterschap in de kundige handen van Tanja!”

Als burgemeester van Oldebroek past het voorzitterschap Haseloop goed: “Oldebroek is een gemeente met een brede militaire geschiedenis. Al bijna 150 jaar hebben we hier kazernes, en er zijn dus ook heel veel veteranen die hier gelegerd zijn geweest. Daarom is dit voorzitterschap een mooie en logische verbinding met mijn werk als burgemeester. Ik prijs mij gelukkig dat ook de gemeenteraad van Oldebroek mij de tijd en ruimte geeft om dit onderwerp alle aandacht te geven die het verdient”.

Het bestuur van Wageningen45 bestaat naast Tanja Haseloop-Amsing uit Ward van Beek (vice-voorzitter), Franc Heijke (secretaris) Madeleine Meijer (penningmeester) en Jan Westerhof.

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag & Verkorte Jaarrekening 2022 / Publicatieplicht ANBI-status 2021

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI