Wageningen45 presenteert plannen richting 80 jaar vrijheid

11/03/2024

Wageningen45 presenteert plannen richting 80 jaar vrijheid

Wageningen45 presenteert plannen richting 80 jaar vrijheid

Voorzitter Tanja Haseloop en directeur Chris Janssen blikken met demissionair premier Rutte en staatssecretaris van Ooijen vooruit

De toekomst van herdenken en koesteren wordt vormgegeven, want hoe werken we toe naar 80 jaar vrijheid (in 2025) én daarna? Dit doen we o.a. met het Nationaal Bevrijdingsvuur dat vanuit Wageningen, 'Stad der Bevrijding', als een herkenbaar icoon nationale impact heeft. En met een vernieuwd Vrijheidsdefilé. Vandaag presenteerde voorzitter Tanja Haseloop en directeur Chris Janssen deze en veel meer hoogtepunten van de toekomstplannen aan demissionair premier Rutte en staatssecretaris van Ooijen.

In het Torentje spraken zij bovendien over het betrekken van nieuwe generaties, onder anderen met het educatieproject en stripboek ‘Het Vuur van de Vrijheid'. Het is dan ook een gezamenlijke missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de Vrijheidsboodschap. Die missie is belangrijker dan ooit, het is dan ook buitengewoon waardevol om de breedgedragen plannen met zoveel mogelijk partners tot uitvoering te brengen. Samen maken we het verschil! 

#MaakHetVerschil

 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI