De Verschilmakers

#MaakHetVerschil

Ook dit jaar, in 2024, zullen er natuurlijk weer verschilmakers zijn! 

Al bijna 79 jaar leeft Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend. Ieder Bevrijdingsfestival heeft een Verschilmaker aangesteld om op 4 mei het Bevrijdingsvuur op te halen in Wageningen. Tijdens het nationale TV-programma Vuur van de Vrijheid i.s.m. de NOS, Theater na de Dam en XSAGA wordt de overgang van herdenken naar vieren gemarkeerd. Het Bevrijdingsvuur wordt om middernacht ontstoken, waarna de Bevrijdingsvuurestafette start en de Verschilmakers hun vuur overdragen aan de lopers van hun betreffende Bevrijdingsfestival.

De Verschilmakers van 2024 zijn: Soy Kroon, Dorian Bindels, Roland de Rooij, Cobus van den Brink, Shariff Nasr, Douwe Dijkstra, Abdiwahab Ali, Bart Cochet, Myron Hamming, Jan Koning, Albitha Wambrauw, Annabel Pieren en Imane Valk. Zij zullen tijdens 'Vuur van de Vrijheid' het Bevrijdingsvuur overdragen aan de lopers van hun betreffende Bevrijdingsfestival.

In 2023 ontstoken vanuit Hotel De Wereld Sosha Duysker, Layla Alizadah, Jan Koning, Art Boon, Ahmad Abdulwahab, Salada Ali Malin, Linda Tiesma en Rowan van Drogen, Ma'Ma Queen, Wilfried Hoogerwerf, Rick Boon, Merel Groot en Osama Isaac het Bevrijdingsvuur. 

Stuur een kaart naar jouw persoonlijke Verschilmaker! 

Wie maakt voor jou het verschil? Wie zet een extra stap voor jouw vrijheid? Een vriend of een familielid? Een docent of collega? Of een andere sleutelfiguur in jouw leven? Schrijf die verschilmaker een Wageningen45-kaart om te bedanken. Zo geef jij de vrijheidsboodschap door én maak je dus op je eigen manier het verschil!

Doe mee en #MaakHetVerschil

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI