Programma t/m 3 mei

staat in het teken van herdenken en koesteren

Programma 4 meiProgramma 5 mei

Bekijk hieronder het programma t/m 3 mei 2024. 

19 april | Brievenactie

Op vrijdag 19 april 2024 zullen wij met meerdere vrijwilligers op bezoek gaan bij Nederlandse WOII-veteranen om hen persoonlijk een bedankbrief te overhandigen die door Gelderse leerlingen van het middelbare onderwijs zijn geschreven. Wil jij op deze dag ook rijden? Meld je aan via het formulier! 
 

Lees meer

22 april | Vrijwilligersbijeenkomst Vrijheidsevenement

De voorbereidingen voor 4 en 5 mei zijn in volle gang! We hopen ook dit jaar weer samen te kunnen werken met vele betrokken vrijwilligers, met jou! Want 4 & 5 mei, samen ook wel bekend als 'Vrijheidsevenement', kunnen we niet realiseren zonder de inzet van alle geweldige vrijwilligers! In de avond op 22 april 2023 zal de vrijwilligersbijeenkomst plaatsvinden op het kantoor van Wageningen45 aan de Niemeijerstraat 1, 6701 CL Wageningen. 

Lees meer

28 april | Open Joodse Huizen / Huizen van Verzet

Op vier adressen in Wageningen kunt u op zondagmiddag 28 april luisteren naar oorlogsverhalen die plaatsvonden in deze huizen. Het is indrukwekkend deze verhalen ter plekke te horen.

Het programma is gratis toegankelijk en de bijeenkomsten duren maximaal een uur. Houd rekening met een beperkt aantal plaatsen in sommige huizen. Je kunt geen plaatsen reserveren, kom daarom ruim op tijd.

Bekijk hier een reportage van de Open Joodse Huizen 2022 in Wageningen van RTV Rijnstreek

Lees meer

3 mei | ‘Dichter bij Vrijheid’ 

Op vrijdag 3 mei 2024 om 20:00 uur vindt er een bijzonder concert plaats in de Grote Kerk van Wageningen. Vier musici werken samen met een Wageningse Stadsdichter aan een interdisciplinair concert waarbij muziek en poëzie samenkomen. Het bijzondere achtdelige werk ‘Quatuor pour la fin du temps’ van Olivier Messiaen wordt afgewisseld met gedichten van Martijn Adelmund (Stadsdichter 2015-2018). Dit concert wordt mogelijk gemaakt dankzij Gemeente Wageningen. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via onze website: www.rhinegold.nl/tickets

Artiesten:

  • Emma Roijackers, viool
  • Jelmer de Moed, klarinet
  • Pieter de Koe, cello
  • Michel Xie, piano
  • Martijn Adelmund, voordracht

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag en verkorte jaarrekening 2023 / ANBI publicatie 2023

 

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI